Robonic Ltd Oy

Kun laatu ja joustavuus ratkaisevat

Kun laatu ja joustavuus ratkaisevat – Toijala Works Robonicin kumppanina

Toijala Works valmistaa Robonic Ltd Oy:lle miehittämättömien ilma-alusten lähetysalustoja (katapultteja). Katapultit valmistetaan Toijala Worksin Toijalan toimipisteellä. Yhteistyö alkoi vuonna 2009, kun Robonic haki Etelä-Suomesta kumppania, jolta löytyisi valmiudet laadukkaaseen ja joustavaan sopimusvalmistukseen. Yksi keskeisistä kriteereistä kumppanille oli joustavuus tuotantovolyymien suhteen. Toijala Works erottautui jo aikaisessa vaiheessa potentiaalisena kumppanina, ja mielikuva yrityksestä vahvistui ensimmäisten vierailuiden ja tutustumiskäyntien aikana.

– ”Löysimme neuvotteluissa nopeasti yhteisen sävelen ja päädyimme aloittamaan yhteistyön. Yhteistyömme on ollut alusta pitäen sujuvaa ja avointa. Se on jalostunut vuosien saatossa entistä paremmaksi, kun molemminpuolinen tietämys ja tuntemus organisaatioista, ihmisistä ja osaamisista on syventynyt”, Markku Viitala, Robonicin Operations Manager, kertoo.

Katapultin valmistaminen edellyttää henkilöstöltä laajaa ja syvällistä tuoteymmärrystä. Toijala Worksilla Robonicia palvelevat omat, nimetyt avainhenkilöt, joiden avulla taataan riittävä tietotaso yrityksen tuotteista ja tavoitteista.

– ”Tuotteemme ei ole helppo, joten Toijala Worksin ammattitaitoinen ja osaava henkilöstö on ratkaisevassa roolissa. Asiakkaamme tulevat ilmailuteollisuudesta, joten heidän ja sitä kautta meidän laatuvaatimuksemme ja odotusarvomme ovat lähtökohtaisesti hyvin korkeita. Näihin Toijala Works on pystynyt vastaamaan erinomaisesti”, Viitala kertoo.

Onnistuneen lopputuloksen kannalta tärkeää on myös avoin ja viiveetön tiedonkulku. Kumppanuus edellyttää toiminnan läpinäkyvyyttä molemmilta osapuolilta. Ratkaisut löytyvät parhaiten, kun toiseen osapuoleen luottaa ja muuttuviin tilanteisiin reagoidaan nopeasti ja joustavasti.

– ”Monimutkaisen tuotteen valmistuttaminen ja valmistaminen ei aina ole yksinkertaista puuhaa. Koska täydellisyyttä ei ole olemassa, aina tulee vastaan asioita, joihin pitää puolin ja toisin reagoida. Näissä tilanteissa avainasemassa on nopea reagointi ja kommunikaatio. Tärkeää on myös, että Toijala Worksin johto ja työnjohto ovat helposti tavoitettavissa”, Viitala toteaa.

Tutustu Robonicin katapultteihin

Ota yhteyttä ja kysy lisää

Miten voimme olla avuksi? Jätä yhteystietosi ja viesti, niin palaamme asiaan.