Protolab Oy

Valmistusyhteistyöstä todellisiksi kumppaneiksi

Protolab Oy on suunnittelu- ja insinööritoimisto, jonka tuotteet Toijala Works valmistaa. Keskustelut valmistusyhteistyöstä alkoivat vuonna 2016, ja ensimmäinen yhteinen ajoneuvo, PMPV 6×6 Protected Multipurpose Vehicle eli MiSu, luovutetaan asiakkaalle kevään 2018 aikana. Kahden vuoden aikana valmistusyhteistyö on kehittynyt strategiseksi kumppanuudeksi. Toijala Worksin omistajakunta on rahoittanut Protolabin toimintaa ja siirtyy Protolabin osakkaiksi.

– ”Tuotteemme sisältävät uusia, erikoisia materiaaleja, joiden käsittelystä Toijala Worksin porukalla on entuudestaan kokemusta. Raskaiden ajoneuvojen ja erikoisten materiaalien hitsaus- ja kokoonpano-osaaminen onkin Toijala Worksilla huippuluokkaa. Kaiken kaikkiaan näiden tuotteiden valmistaminen ilman Toijala Worksin kaltaista kumppania olisi haastavaa”, toimitusjohtaja Jukka Kemppainen Protolabilta sanoo.

MiSujen valmistaminen edellyttää Toijala Worksilta turvallisuus- ja laatuasioiden huomioimista uudella tavalla sekä vaatii järjestelyjä tilojen ja toimintatapojen suhteen. Erikoisten materiaalien työstämiseen tarvitaan erikoisosaamista, ja laatujärjestelmien mukaisten toimintamallien tulee olla osa jokapäiväistä tekemistä.

– ”Toijala Worksin avoin ja yhteistyöhenkinen ilmapiiri auttaa hankalimpienkin asioiden ratkomisessa, joita tulee matkan varrella vastaan. Yhteisen tuotekehitysjakson aikana Toijalaan on myös syntynyt uutta osaamista uudenlaisten panssariterästen hitsaukseen ja muokkaamiseen liittyen”, Kemppainen jatkaa.

Tulevaisuudessa yhteistyö jatkuu tiiviinä MiSujen valmistuksen ja kehityksen osalta. Molempien yhtiöiden tavoitteena on tuotteiden valmistusosaamisen kehittäminen ja valmistuksen säilyttäminen kotimaassa. Ajatuksia ja ideoita uusistakin tuotteista on jo olemassa.

Katso video MiSusta tehtävällä Santahaminassa

Ota yhteyttä ja kysy lisää

Miten voimme olla avuksi? Jätä yhteystietosi ja viesti, niin palaamme asiaan.